Podnoszenie kwalifikacji osób pracujących w branży gastronomicznej, szkolenia dla młodzieży ze szkół gastronomicznych, praktyki zawodowe dla nauczycieli gastronomii czy warsztaty dla osób które chcą zacząć przygodę z gotowaniem nie są dla niego problemem. Potrafi indywidulnie podejść do każdej
z osób na szkoleniu. Jako pasjonat sztuki kulinarnej
w swojej działalności szkoleniowej przygotował setki osób do egzaminów czeladniczych i mistrzowskich
z pozytywnym finałem. W pracę wkłada całą posiadaną wiedzę aby wszyscy absolwenci kursów
i szkoleń byli w pełni usatysfakcjonowani i zdobyli potrzebną wiedzę i umiejętności.
Andrzej Hajbos posiada wpis do Rejestru Instytucji Szkoleniowych (RIS) i przygotowanie pedagogiczne.
Od wielu lat prowadzi szkolenia z zakresu:
• tradycyjna kuchnia polska,
• potrawy różnych kuchni świata,
• sushi,
• cukiernictwo np. torty, ciasta, desery restauracyjne,
• czekolada od A do Z (praliny, tabliczki czekolady, dekoracje czekoladowe itp.),
• finger food,
• monoporcje cukiernicze,
• nowoczesne techniki kulinarne,
• kuchnia molekularna,
• food plating,
• HACCP,
• obsługa kelnerska.
Andrzej Hajbos szef kuchni Strefy Smaku:
• mistrz cukiernictwa,
• mistrz gastronomii,
• absolwent wielu szkół gastronomicznych,
• pasjonat kuchni molekularnej,
• miłośnik czekolady i wszystkiego co z nią związane,
• zwycięzca konkursu regionalnego "Mistrzowie Smaku" województwa Lubelskiego,
• doświadczenie zawodowe zdobywał w
europejskich restauracjach,
• freelancer,
• kreator i artysta w dekorowaniu dań,
• ambitny szkoleniowiec i trener sztuki kulinarnej,
• zwolennik idei fine diningu - dobrego jedzenia,
• uczestnik wielu akcji charytatywnych.
O MNIE