Cel szkolenia:
Podniesienie umiejętności zawodowych z produkcji wyrobów cukierniczych.
Metodyka:
Zajęcia praktyczne i teoretyczne z wyrobów cukierniczych.
Program szkolenia:
- magazynowanie surowców, półproduktów i wyrobów cukierniczych;
- sporządzanie półproduktów i wyrobów cukierniczych;
- wykonywanie dekoracji wyrobów cukierniczych;
- stosowanie maszyn i urządzeń w produkcji wyrobów cukierniczych.
Efekty kształcenia:
- rozróżnia pojęcia związane z bezpieczeństwem i higieną pracy, ochroną przeciwpożarową, ochroną środowiska i ergonomią;
- użytkuje maszyny, sprzęt i urządzenia w produkcji wyrobów cukierniczych zgodnie
z zasadami bezpieczeństwa i higieny pracy;
- charakteryzuje rodzaje półproduktów i wyrobów cukierniczych;
- sporządza wyroby cukiernicze;
- wykonuje dekoracje wyrobów cukierniczych;
- dobiera sposoby konfekcjonowania wyrobów cukierniczych.