Andrzej Hajbos Szkolenia Gastronomiczne

Kurs cukierniczy

Cel szkolenia:
Podniesienie umiejętności zawodowych z produkcji wyrobów cukierniczych.

 

Metodyka:
Zajęcia praktyczne i teoretyczne z wyrobów cukierniczych.

 

Program szkolenia:

  • magazynowanie surowców, półproduktów i wyrobów cukierniczych;
  • sporządzanie półproduktów i wyrobów cukierniczych;
  • wykonywanie dekoracji wyrobów cukierniczych;
  • stosowanie maszyn i urządzeń w produkcji wyrobów cukierniczych.

 

 

Efekty kształcenia:

  • rozróżnia pojęcia związane z bezpieczeństwem i higieną pracy, ochroną przeciwpożarową, ochroną środowiska i ergonomią;
  • użytkuje maszyny, sprzęt i urządzenia w produkcji wyrobów cukierniczych zgodnie
    z zasadami bezpieczeństwa i higieny pracy;
  • charakteryzuje rodzaje półproduktów i wyrobów cukierniczych;
  • sporządza wyroby cukiernicze;
  • wykonuje dekoracje wyrobów cukierniczych;
  • dobiera sposoby konfekcjonowania wyrobów cukierniczych.